[media=147474,147475,147476] 

Про це пише «Хроніка.інфо».

Найдовший в цілому світі літальний апарат під назвою Airlander 10 несподівано розламався навпіл і впав на землю на території аеродрому Кардінгтон в Дербіширі.

Так, компанія Hybrid Air Vehicles Ltd, що володіє механізмом, зробила заяву про те, що швидше за все він зірвався через порив вітру, а незабаром аварійна система послабила силу тиску в резервуарах, в яких знаходився гель, що забезпечував підйом літака-дирижабля. На щастя, борт літака був порожній.

Керівництво компанії заявило, що проведе ретельне розслідування і дізнається, що послужило причиною того, що сталося, а також буде оцінений обсяг по відновленню механізму. У п’ятницю літак-дирижабль Airlander 10 злетів з аеродрому Кардінгтон о 15:11 і вже через годину здійснив посадку на тій же ділянці після успішно проведеного випробувального польоту.

Airlander 10 є гібридом літака, дирижабля, а також вертольота, загальна вага становить 20 тонн. Повітряне судно може злетіти на висоту близько шести км, набрати швидкість до 148 км/год. Крім того, може перебувати в небі до 5 днів, транспортувати вантажі до 10 тонн і до всього сідати на воду.

ІА "Вголос": НОВИНИ