Про це Про це повідомляють на сторінці «EcoUkraineTeam» у «Facebook».

Як повідомлялося, під час прибирання звалища небезпечних ртутевмісних ламп біля ТЕЦ №6 ековолонтери виявили незаконний полігон відходів. Про чергову небезпечну знахідку повідомив голова правління Асоціації підприємств у сфері поводження із небезпечними відходами Кирило Косоуров.

«Продовження історії з небезпечними знахідками біля ТЕЦ 6: «Київкомунсервіс» направив на точку знахідки ламп екіпірованого фахівця, який зібрав небезпечні знахідки. Але, на жаль, це тільки верхівка сміттєвого айсберга. Фактично, це полігон небезпечних відходів «Троєщина».

Ми заглибилися в серце пустощі, яка знаходиться у середині трикутника обмеженого озером Алмазним (воно ж Лісове), вул.Пухівська та територією ТЕЦ 6. Знахідки неприємно вразили: ця територія вже біля 20 років використовується для незаконного звалення сміття. І це геть не побутові відходи. Левова частина — відходи будівельні, промислові, багато некондеційних фруктів та овочей (поблизу великий оптовий овочевий ринок).
Всі ці брудноти звалюються на ґрунт та спалюються. Продукти горіння отруюють прилеглі мікрорайони Троєщини», — повідомив еколог.

Також Косоуров зазначив, що це не стихійне сміттєзвалище, бо розташоване на комунальній землі.

«Місцеві скаржаться на кашель, сухому в роті, подразнення очей. Як повідомили нам місцеві, часом утворується черга у 10-15 вантажівок на вивантаження. Це не стихійне звалище. Там працює трактор, який планує сміття по територіі», — зазначив він.

На місце забруднення викликали поліцію та екоінспекцію. Також повідомили КМДА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ