Про це повідомили в Держприкордонслужбі України.

Наступний етап пропуску заплановано з 30 серпня до 15 листопада 2015 року.

«Цього року до збору дикоросів долучалася чимала кількість жителів десяти прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області, в тому числі неповнолітніх. У зв’язку з пожежонебезпечною ситуацією пропуск розпочався пізніше від анонсованої дати», – ідеться в повідомленні.

Загалом протягом цього року через державний кордон у трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове» прикордонники пропустили більше ніж 12 тисяч осіб. Окремі з них намагалися перетнути державний кордон поза встановлених місць пропуску. Через такі правопорушення від державного кордону було повернуто більше ніж тисячу дорослих та 614 дітей. Затримано як українською, так і білоруською сторонами більше як 100 порушників державного кордону, яких притягнуто до адміністративної відповідальності. Крім того, усім порушникам було скасовано встановлені перепустки на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

«Державна прикордонна служба України звертається до громадян та інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Повідомляємо, що в разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства у прикордонній смузі білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію», – додають прикордонники.

ІА "Вголос": НОВИНИ