На одному з арсеналів збройних сил Казахстану в понеділок, 24 червня, пролунали вибухи. Військовий склад розташований поряд із містом Арись Туркестанської області. Повідомляється, що вибух боєприпасів спричинило займання.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони країни.

Наразі жертв і постраждалих унаслідок вибухів немає. Причини та обставини події з'ясовуються. На місці працює спеціально створена комісія, особовий склад збройних сил організував заходи щодо ліквідації та мінімізації наслідків.

Як повідомляє Sputnik Казахстан, у м. Арись о 9:20 ранку було чути серію вибухів. Зазначається, що жителів міста евакуюють до сусіднього Шимкенту.

За інформацією пресслужби Надзвичайних ситуацій Туркестанської області, в Шимкенті відкрито 15 евакуаційних пунктів, куди вже найближчим часом доставлять людей.

«Радіо Азаттик» передає, що за дорученням президента Казахстану була створена спеціальна комісія для з'ясування причин і обставин вибухів. Вони вже направлені на місце події. Інформації про причини вибуху і зброю, яка зберігалася на складі, поки немає.

Повідомляється, що вранці сталося не менше 3 вибухів.

Нагадаємо, що в жовтні 2018 року стало відомо про пожежу біля міста Ічня Чернігівської області. Там стався вибух на технічній території військового складу. До евакуації місцевих мешканців рятувальники залучили автотранспорт.

Пожежа на складі боєприпасів в Ічні виникла через чотири вибухи.

ІА "Вголос": НОВИНИ