Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на інформацію начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Анни Олійник.

«До поліції в м. Хмільник звернувся приватний підприємець – власник тварин із заявою про те, що в ніч на п’ятницю з орендованого ним басейну в санаторії «Поділля» зникли два дельфіни. Повідомлення внесено до ЄРДР, відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 КК України – крадіжка в особливо великих розмірах», – повідомила Олійник.

Розпочато досудове слідство, під час якого правоохоронці отримали інформацію про можливе місце перебування викрадених тварин. Наразі її перевіряють.

Як повідомило джерело в Нацполіції, орієнтовна вартість викрадених тварин може перевищувати 200 тисяч євро. Зокрема, йдеться про червонокнижних дельфінів-афалін, яких власники утримували в орендованому критому басейні місцевого санаторію з комерційною метою.

Правоохоронці неофіційно озвучують версію, що причиною зникнення тварин може бути затяжний конфлікт між власниками санаторію, які намагаються виселити дельфінарій через аварійний стан приміщення, та орендарем. І що до нічної крадіжки в басейні санаторію жили й інші дельфіни, але молодих тварин напередодні інциденту начебто вивезли самі власники.

ІА "Вголос": НОВИНИ