[media=119438,119440,119442,119443,119445,119449,119452,119454] 

Як повідомляє видання Vlasno.info, жінка назвала лелеченя Жоржиною.

Вона не лише годувала пташеня весь цей час, а й робила з ним перші кроки і навчила літати.

Марія Іванівна пригадує, як донька вичитала, що із сорока днів лелек потрібно вчити літати. Тож жінка почала вчити пташеня триматися в повітрі.

«Ставили пташеня спочатку на височенький пеньок, висаджували на дерево, потім підкидали вгору. Думали, навчиться наша Жоржинка літати й полетить зі своїми у вирій. Наприкінці серпня – вона тоді вже добре літала – віднесла її до Бугу, де лелеки перед відльотом збираються разом, але я йду назад, а моя пташка за мною біжить. Як вона там нікого не знає, то як з ними залишиться? Довелося забрати із собою», – з усмішкою пригадує Марія Павлівна.

Жінка сподівалася віддати пернату вихованку в Басаличівське лісництво, однак поглянула на умови, у яких жили тварини, і передумала. З вінницького зоопарку їй також не передзвонили, тож залишилося тимчасово поселити Жоржину в під'їзді багатоповерхівки, а згодом – переселила лелеку в теплий і просторий підвал, де птаха перезимувала.

Аби Жоржина не осліпла в темному підвалі, жінка щодня забирала лелеку на кілька годин у свою кімнату. Тепер Марія Павлівна готується перебратися в село, де житиме разом із вихованкою, бо за зиму птаха розучилася літати.

«Тепер уже мало надії, що вона повернеться до своїх. То вже так і залишиться, будемо жити разом. Рибу там ловити можна – вона зараз її найбільше їсть, то прогодуватися буде чим. А от літати, схоже, доведеться вчити її знову. За зиму розучилася», – підсумувала жінка.

ІА "Вголос": НОВИНИ