Український рок-гурт The Frunk випустив музичну композицію на вірші українського поета Василя Стуса зі збірки «Палімпсести» з нагоди його дня народження.

Про це йдеться на сторінці у Фейсбук гурту.

"Це людина, чиї порівняння і метафори викликають глибокі емоції. Чоловік, який помер у неволі за переконання про необхідність збереження і розвитку нашої культури. Людина, ім'ям якої називають університети, вулиці і площі - лише так ми, як нащадки, можемо йому віддячити. Ми хочемо віддячити Василю Стусу, поклавши його вірші на музику", - написав вокаліст групи Столяренко Ростислав у Facebook.

Василь Стус - український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник. Народився 7 січня 1938 р. Один із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників. Лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка (1990), Герой України (2005, посмертно). За власні переконання про необхідність збереження і розвитку української культури зазнав репресій з боку радянської влади, його творчість було заборонено, а сам він був засуджений до тривалого перебування в місцях позбавлення волі, де і був вбитий у 1985 р.

У збірку "Палімпсести" увійшли вірші Василя Стуса 1971-1979 років. Вперше збірка була видана за кордоном у 1986 році за упорядкування Надії Світличної, яка отримала поезії від вже ув’язненого на Колимі автора.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=t1qZjb4OvdE

ІА "Вголос": НОВИНИ