Водії авто на єврономерах, котрі не пройшли процес розмитнення до 23 травня, заплатять штраф або позбудуться своїх автомобілів. Про це повідомляє «Оглядач» із посиланням на в. о заступника голови Державної фіскальної служби Віктора Кривицького.

За його словами, на момент запровадження закону залишалося 640 тис. неоформлених автомобілів. «За нашими даними, з них оформили 220 тис., десь близько 200 тис. виїхали. У країні залишилося приблизно 260-280 тис. євроблях. З 24 травня вступають в дію нові санкції за порушення митного законодавства при ввезенні транспортних засобів. За перевищення терміну транзиту або тимчасового ввезення більш ніж на 30 діб будуть застосовувати штраф у розмірі 17 тис. грн або конфіскацію такого автомобіля», — пояснив чиновник.

Крім цього, в Національну поліцію в автоматичному режимі митниця буде передавати інформацію про термін тимчасового ввезення та транзиту автомобілів та осіб, які їх ввезли, а також про транспортні засоби, що перебувають на території України з порушенням.

Поліцейські тепер мають право зупиняти автомобіль у разі наявності інформації про такі порушення і складати протокол за ст. 212 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Покарання за цією статтею — штраф у розмірі 8,5 тис. грн, а при повторному правопорушенні — 17 тис. грн із позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Раніше «Вголос» повідомляв, що на кордоні зникли “євробляхарі”.

ІА "Вголос": НОВИНИ