На Тайганському водосховищі в Білогірському районі анексованого Криму через сильне обміління з'явилися острови. Про це повідомляє Крим.Реалії.
 
При цьому обміління водойми триває. У січні рівень води в Тайганському водосховищі був досить високий, острови з'явилися лише у другій половині лютого.
«Зазвичай навесні після зимових опадів рівень води в Тайганському водосховищі, навпаки, був вище зимового. Але цього року зима була не багатою на опади, а споживання не припинялося, воду зливали всю зиму. Тепер зливати нічого і все навантаження ляже на Білогірське водосховище, що поряд, тому слід очікувати, що і воно скоро сильно обміліє», – розповів кореспонденту Крим.Реалії житель Білогірського району, активіст руху «Вільний Крим» Решад Маметов.

Про те, що ситуація з водою у Білогірському водосховище неблагополучна кореспонденту Крим.Реалії підтвердив власник парку левів «Тайган» Олег Зубков.

«Ми вчасно перейшли зі споживання води з Тайганського водосховища на Білогоірське. Але в цьому році прогноз щодо води і в Білогірському водосховищі гнітючий. Тому в парку робимо запаси на сезон вже зараз», – повідомив Зубков.

Призначена Росією кримська влада ухвалила рішення в 2019-2020 роках побудувати водовід, який забезпечить подачу води на північ півострова з Тайганського водосховища у Білогірському районі.

ІА "Вголос": НОВИНИ