На Волині провели перевірку якості та безпечності харчування у 66 навчально-виховних закладах.

Про це власкору «Вголосу» повідомили у Держпродспоживслужбі.

За результатами проведених досліджень у 8 % зразків овочів виявили перевищення вмісту нітратів, у 6 % зразків, відібраних із готових страв, знайшли невідповідності за санітарно-показовими мікроорганізмами, у десятьох закладах обіди не відповідали нормативній документації за енергетичною цінністю.

В області з харчоблоків вилучили 352,5 кг овочів із перевищеним вмістом нітратів. Керівників закладів зобовʼязали провести санітарно-гігієнічні заходи, організувати позачергове генеральне прибирання приміщень харчоблоків, посилити контроль за дотриманням санітарних правил і технологічними процесами приготування страв.

ІА "Вголос": НОВИНИ