[media=157593,157594] 

Про це повідомила директор центру Марія Кисляк, передає власкор «Вголосу».

За словами Марії Кисляк, зоотерапія активно застосовується при нервових розладах, психічних захворюваннях, дитячому церебральному паралічі, гіпертонії та інших хворобах. Зоотерапія у центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів проводиться за участю акваріумних рибок, рептилій та птахів.

«Спостереження за рибками в акваріумі допомагає зняти стрес хлопчикам й дівчаткам, які страждають від неврозів і депресій, викликає почуття радості і благополуччя. Рептилії зміцнюють нервову систему, полегшують перебіг епілепсії та нейродерміту, вони незамінні при лікуванні неврастенії, хронічній пневмонії. Птахи повністю міняють свого господаря, роблячи його життєлюбом, підвищуючи працездатність і творчу активність. Канарки своїми піснями знімуть напругу, заспокоять нерви і поліпшать настрій. Хвилясті папужки полегшать біль у серці», – зауважила вона.

Марія Кисляк додала, що цей вид терапії тільки починає широко використовуватись у процесі реабілітації, але уже дає перші результати: діти стають більш зосередженими, емоційно врівноваженими і відповідальними. 

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ