Про це власкору «Вголосу» повідомили в ОДА.

Свого часу на особистий прийом до голови ОДА Володимира Гунчика звернулися з колективним зверненням щодо виплати матеріальної допомоги до Дня святого Миколая дітям загиблих учасників АТО.

Тому департаменту соціального захисту населення ОДА дали доручення детально проаналізувати список дітей, поданих заявниками. Опісля питання виділення матеріальної допомоги винесли на розгляд постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Ідею підтримали рішенням консультативного органу.

Згодом було прийнято розпорядження від 13 грудня 2016 року «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2016 рік», де задекларовано, що за рахунок коштів стабілізаційної дотації, належної обласному бюджету, пропонується 555 тис. грн. спрямувати місцевим бюджетам у вигляді стабілізаційної дотації для надання одноразової матеріальної допомоги до Дня святого Миколая дітям, батьки яких загинули (померли) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини або виконанні обов’язків військової служби, та котрі мають статус особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ