Про це йшлося сьогодні під час засідання комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, передає власкор «Вголосу».

Заступник голови ОДА Сергій Кошарук повідомив, що передача у концесію об’єктів теплопостачання комунальної власності передбачена в рамках реалізації «Регіональної програми підвищення енергоефективності Волинської області на 2011-2020 роки».

Насамперед, в області хочуть замінити газові котли на твердопаливні, щоб використовувати паливо, альтернативне природному газу.

«За допомогою цього ми відмовляємось від природного газу, який привозиться з-за меж нашої країни, ми знаємо звідки і куди ці кошти переходять. Нам важливо розвивати місцеву індустрію біопалива і в нас є можливість задовольнити потреби області та навіть більше.

Газозаміщення з переходом на біопаливо – це один елемент, інший – треба було підняти на декілька класів будівлі в енергоефективності і ми проводимо роботу в цьому напрямку, а також створити індустрію біопалива і те, щоб ми перевели котельні», - зазначив він.

Голова комісії Юрій Цейко зауважив, що таким чином до 2020 року вдасться зекономити 2,9 млрд грн. Щоб розпочати процес передачі в концесію об'єктів теплопостачання в обласних комунальних закладах комісія рекомендувала ОДА спільно з КП Інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт» розробити проект рішення щодо порядку проведення конкурсу та затвердження конкурсної комісії.

 

До слова, відповідний проект рішення не отримав підтримки більшості обранців громади торік . Заступник голови облради Олександр Пирожик закликав розробників документу врахувати всі критичні зауваження депутатів минулої каденції і винести його на розгляд заздалегідь.

ІА "Вголос": НОВИНИ