Про це йшлося на нараді при голові обласної ради Ігорю Палиці та голові ОДА Володимиру Гунчику, інформує власкор «Вголосу».

Як відомо на Волині вже давно шукають шляхи реорганізації лікарні залізничників. Є пропозиція перетворити її у відділення №2 обласного хоспісу на 80-90 ліжок. Зі слів начальника управління охорони здоров'я ОДА Ігоря Ващенюка, сьогодні в області є потреба на такий заклад як додатковий хоспіс. В уже існуючому відділенні є 25 ліжок, а за стандартами ВОЗ на Волині їх має бути 110-115. Утримання хоспісу в Ковелі вартуватиме обласному бюджету 10 млн грн.

Інші приміщення майнового комплексу можуть бути використані під пункт екстреної медичної допомоги, поліклініки для Ковеля, потреб місцевого медколеджу та під госпрозрахункову поліклініку.

Керівник лікарні Наталія Віслогузова запевняє, що такий варіант рішення влаштує більшість колективу. З її слів, сьогодні в закладі працює 224 працівники. З них 106 виявили бажання перейти на роботу в хоспіс, 79 людей буде задіяно в системі екстреної медичної допомоги, 4 працівники знайшли іншу роботу, 16  - підуть на заслужений відпочинок, бо це дозволяє їхній вік. Тим часом, 19 працівників лікарні, серед яких 4 лікарів, досі не визначилися. 

ІА "Вголос": НОВИНИ