Недотримання вимог законодавчих актів, що регулюють діяльність у сфері реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів, допустили суб’єкти господарювання, які пропонують підакцизну продукцію вроздріб на території Горохівського, Іваничівського, Ковельського, Камінь-Каширського, Локачинського районів, міст Ковель і Луцьк. Про це повідомили в Управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Волинські фіскали вже у листопаді провели 16 фактичних перевірок представників підприємництва та за допущені порушення застосували майже 300 тисяч гривень штрафних санкцій, які будуть сплачені до місцевих бюджетів.

Зокрема, низка серйозних порушень встановлена одразу в кількох торгових об’єктів на території Горохівського та Ковельського району, а саме: факти безліцензійної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, а також реалізації цигарок без марок акцизного податку, продаж алкогольних напоїв за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін на такі напої.

Одразу в кількох торгових об’єктів зберігалася партія підакцизної продукції без марок акцизного податку — тютюнові вироби марки MARVEL & RED. Крім цього, споживачам пропонувалася горілчана продукція за цінами, нижчими від визначених, а операції з продажу товару не проводили через касовий апарат, відповідно покупцям не видавали розрахункових документів. Ревізори також було встановили факти відсутності обліку товарів за місцем зберігання.

Як наслідок, під час перевірок вилучено з обігу 119 пачок тютюнових виробів і 25 пляшок алкогольних напоїв. Загалом вилучили алкогольних напоїв і тютюнових виробів на суму 2,1 тисячі гривень.

Головне управління ДФС у Волинській області отримує інформацією і про факти продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у магазинах, супермаркетах і на АЗС.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ