Про це йшлося під час брифінгу в ГУ Нацполіції Волині щодо проведення тижня безпеки дорожнього руху, повідомляє власкор «Вголосу».

За словами начальника сектору управління превентивної діяльності Нацполіції Волині Віктора Главічки, упродовж останніх чотирьох місяців в області облікували понад 280 ДТП із постраждалими. У них травмувалися 348 осіб, що на 132 потерпілих більше, ніж 2015 року.

Серед найпоширеніших причин автопригод – керування автомобілем у нетверезому стані. За звітний період трапилося 49 таких ДТП із постраждалими. Патрульні склали протоколи на 347 водіїв, які керували автомобілем напідпитку.

Дещо зменшилася кількість автопригод, у яких постраждали діти, – із 9 до 7 випадків.

«Суттєво впливає на кількість ДТП організація дорожнього руху та утримання вулично-шляхової мережі. Існує чимало недоліків, зокрема ямковість, несвоєчасне нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків, несправність у роботі світлофорів», – зазначив Віктор Главічка.

Тож для зменшення кількості ДТП у Луцьку до 23 травня триватиме тиждень безпеки дорожнього руху, у рамках якого правоохоронці організовуватимуть профілактичні бесіди, конкурси малюнків, роздаватимуть наочні матеріали про Правила дорожнього руху, запобігання автопригодам тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ