Про це під час брифінгу заявив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Журналістів цікавило питання, чи на Волині візьмуть приклад з Львівщини, де представники військкоматів здійснюють рейди у розважальні заклади міста, аби виявляти та вручати повістки тим, хто ухиляється від виконання громадянського обов'язку.

«У нас немає такої катастрофічної ситуації. Відсотків на 90 ми виконуємо завдання щодо призову. Але разом із тим, 3 тисячі 700 призовників не з'явилися на призовні дільниці. І це є проблема. Люди забули закон і свої зобов'язання перед державою. Звичайно, спільно з нацполіцією та військовим комісаріатом думаємо, як на це вплинути. У першу чергу – через публічність закликів. А ніяких операцій не плануємо, наприклад, блокувати заклади відпочинку. Але все-таки є відповідна межа, до якої держава має доходити, коли військові комісаріати, отримуючи відповідні планові завдання, виконують їх переважно за рахунок жителів сільської місцевості. Вважаю, що це не є зовсім позитив», – наголосив Володимир Гунчик.

Також голова ОДА відзначив, що його дивує, коли молодь всю ніч проводить у нічних клубах, але вдає з себе хворих та не йде у комісаріат.

«Бачимо, що робиться в Луцьку. В суботу, в неділю, коли молодь півшостої ранку виходить із закладів, «культурних» закладів… Виникає запитання: а чому ж не йдуть у військовий комісаріат? Або вони всі хворі? Але ж до півшостої як витримують? Або дуже хитрі і думають, що сільська місцевість потягне весь призов на себе. Сигнал, який був у Львівській області, у Києві частково, – це сигнал для призовників, що держава помалу, але починає звертати увагу на дотримання законодавства».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ