Про це власкору «Вголосу» повідомили в Ковельській РДА.

Так, до голови райдержадміністрації Віктора Козака щодо незаконного вивезення піску з кар’єру звернулася жителька Ковеля.

За її словами, на території Мощенської сільської ради самовільно копають піщаний кар’єр, знищують зелені насадження і вивозять туди сміття.

Голова Мощенської сільської ради Анатолій Ліщук наголосив, що цей незаконний кар’єр з кожним днем розростається, перетворюючись ще й на сміттєзвалище.

Віктор Козак апелював до правоохоронців, щоб ті вжили заходи з припинення незаконного видобутку піску й інших корисних копалин на території району.

За словами начальника Ковельського ВП ГУ Національної поліції у Волинській області Івана Туся, за 2015 рік було складено близько 30 протоколів щодо незаконного вивезення піску. Працівники поліції постійно проводять рейди, матеріали скеровують у відділ контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства Волинської області та в Державну екологічну інспекцію у Волинській області для притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.

«За видобування корисних копалин у великих обсягах на землях місцевого значення передбачено кримінальну відповідальність», – наголосив Іван Тусь.

ІА "Вголос": НОВИНИ