[media=129286,129287,129289,129291,129293,129295,129297,129299] 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Учасники провели реконструкцію бойових подій Першої світової війни на теренах Ківерцівщини.

«Дивно, що у час, коли відбувається російсько-українська війна, у місті Ківерці відбувається військово-історичний фестиваль, присвячений перемозі військ країни-агресора та окупанта – Російської імперії. У період Першої світової війни українці були гарматним м’ясом у протистоянні різних імперій. Не маючи власної держави, вони були змушені воювати за чужі інтереси, в тому числі один проти одного у складі військ Росії та Австро-Угорщини. В цьому весь трагізм ситуації. 

У той час, коли на фронті чи не щодня є поранені та загиблі, у Ківерцях проводять фестиваль, що прославляє цю саму російську армію. Вважаю, що організатори мають понести, як мінімум політичну відповідальність», – прокоментував подію депутат Ківерцівської райради від ВО «Свобода» Анатолій Пушкін.

Брусиловський прорив (Луцький прорив) — наступальна операція Південно-Західного фронту російської армії проти австро-угорських і німецьких військ під час Першої світової війни. Проведена чотирма російськими арміями під командуванням генерала від кавалерії Олексія Брусилова від 22 травня (4 червня за новим стилем) до 7 (20 вересня) 1916 року на фронті від Луцька до Чернівців.

У ході операції було завдано серйозної поразки австро-угорській армії, окуповано деякі території Волині, Галичини та Буковини, взяті (частково зруйновані) міста Луцьк, Чернівці, Станіславів.

Фото: vk.com/kivertsiportal

ІА "Вголос": НОВИНИ