Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Анатолій Грицюк просив очільника області Володимира Гунчика ухвалити рішення щодо проблеми, що виникла в Ківерцівському районі.

«На зустрічі із жителями Суської сільської ради мешканці одного із сіл звернулися зі скаргою на дії надрокористувачів – розробників піщаних кар’єрів у Рожищенському районі. Суть проблеми полягає в тому, що суб’єкти господарської діяльності перевозять пісок територією Ківерцівського району, оскільки такі перевезення у Рожищенському районі заборонено. Нині перевізники експлуатують дороги місцевого значення Ківерцівського району, стан яких і так неналежний. Звертаюся до вас, Володимире Петровичу, з проханням вирішити проблему, що склалася в Ківерцівському та Рожищенському районах, та поставити крапку. Це питання обговорюють, але, на превеликий жаль, надрокористувачі, підприємці нехтують цим питанням та завдають значної шкоди дорогам, більшої, ніж доходи в бюджет області, бюджет держави», – йшлося у зверненні депутата.

Так, у Волинській облдержадміністрації відповіли, що 16 травня 2014 року УДАІ УМВС України у Волинській області погодили обмеження руху великовагового автотранспорту масою понад 20 тонн та максимальної швидкості руху 40 км/год. усіх транспортних засобів на автомобільній дорозі, де є Суська сільська рада Ківерцівського району.

«За інформацією Рожищенської райдержадміністрації, станом на 14.09.15 транспортування піску, який добувають на території Луківської сільської ради (ТзОВ «Німб-7») та Носачевичівської сільської ради (ПП Котюк С.С.), здійснюють автомобільним транспортом, загальна вага якого не перевищує 20 тонн», – стверджують у Волинській ОДА.  

Окрім того, на території Ківерцівського району працівники Укртрансінспекції склали 32 акти за перевищення допустимих вагових параметрів, винесли 8 постанов на загальну суму 13,6 тис. грн та внесли 15 приписів щодо усунення виявлених порушень.

ІА "Вголос": НОВИНИ