Про це власкору «Вголосу» розповіли у Волинському обласному лабораторному центрі Мінохорони здоров’я України.

На Волині протягом вересня-жовтня зареєстровано 7 випадків лабораторно підтвердженого сказу у тварин: один випадок у Володимирі-Волинському, по два випадки у Камінь-Каширському, Ківерцівському районах та м. Луцьку. половина  з яких – свійські тварини.

Особливо напружена ситуація склалась в с. Метельно, Ківерцівського району, де підтверджено сказ у кота. В ході епідеміологічного розслідування встановлено, що невідомий кіт поводився агресивно та не спровоковано напав на 9 осіб. При цьому з котом  контактували 6 осіб, 4 з яких діти (віком від 5 до 16 років). В постраждалих діагностовано подряпини та укуси верхніх та нижніх кінцівок і шкіри обличчя, 5 особам призначено курс профілактичного  антирабічного лікування.

Також, при обстеженні осередку сказу проведені подвірні обходи,  в ході яких опитано майже 130 осіб, нових випадків контакту з даною твариною не виявлено.

 Рішенням районної протиепізоотичної комісії село оголошено неблагополучним населеним пунктом по сказу, згідно якого у згаданому селі проводиться імунізація проти сказу домашніх тварин.

ІА "Вголос": НОВИНИ