Про це власкору «Вголосу» повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Лікарі встановили, що при спробі погладити кота, той подряпав руку господині дому. Через агресивну поведінку тварину ізолювали у клітці, про що поінформували районну державну лікарню ветеринарної медицини. Через дві доби кіт загинув в клітці. У тварини підтвердили сказ.

Щеплення проти сказу спочатку отримували двоє волинян із цієї родини. Згодом виявили ще 4 дітей, які контактували з хворим котом. Всіх їх скерували для отримання профілактичного лікування.

Ветеринарна служба району у вогнищі сказу провела майже 500 подвірних обходів, хворих тварин не виявили. Додатково щепили проти сказу 260 свійських собак і котів.

Наразі епідситуація зі сказу контрольована та перебуває на рівні показників минулого року: з приводу укусів вже звернулось майже 1,4 тис. осіб, з них понад 200 отримують профілактичне лікування. Для надання необхідного лікування заклади охорони здоров’я області забезпечені достатньою кількістю антирабічних препаратів.

Контролюється ситуація щодо сказу серед тварин. Нині сказ виявили у понад 50 тварин, з яких  майже половина — свійські тварини. Найбільше сказу серед свійських тварин зареєстрували у Володимир-волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Локачинському, Луцькому, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та м. Ковелі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ