Про це інформує власкор «Вголосу».

Справу розглядали сьогодні у суді Володимира-Волинського.

У матеріалі справи йдеться про незаконне розповсюдження Андрієм Кандибою ряду відеоматеріалів, які він опублікував у спільноті на Facebook «АнтиАвтоАндони Володимира-Волинського». Зокрема на відео зафіксовані порушення ПДР водіями міста. Публікацію цих відео СБУ вважає протизаконною, оскільки мовляв Андрій Кандиба, який монтував систему відеоспостереження в рамках програми «Безпечне місто», не мав права публікувати відео порушень, бо розпорядником інформації є Володимир-Волинська міська рада.

Як пояснив у суді Андрій Кандиба, на момент публікації відео, під час налаштування системи відеонагляду, ним та системою було зафіксовано факт порушення водіями ПДР. Підприємець у телефонному режимі звернувся до начальника сектору патрульної поліції Володимир-Волинського відділення Нововолинського відділу поліції ГУ Нацполіції України у Волинській області Віктора Рибачика та до заступника міського голови Ярослава Матвійчука, яким повідомив про факт вчинення порушень та отримав дозвіл на публікацію відео у соціальній мережі. Окрім того, на той момент сама система ще не була передана на баланс міської ради, а перебувала у стадії налаштування і ніхто за винятком Андрія Кандиби не мав до неї доступу.

Підприємець вважає, що за відсутності у Володимир-Волинській міській раді Порядку доступу до інформації, переліку користувачів, неможливо стверджувати, що він незаконно розповсюдив інформацію.

До речі, працівники СБУ не вручили під розписку протокол про адмінпорушення Андрію Кандибі.

Суд вислухав аргументи Андрія Кандиби та постановив викликати свідків, зокрема заступника міського голови Ярослава Матвійчука та Валерія Гаврилюка, у якого СБУ взяла пояснення.

ІА "Вголос": НОВИНИ