[media=146288,146289] 

У Волинському селі Вербка, що на Ковельщині відкрили школу. Про це власкору «Вголосу» повідомили в ОДА.

Урочисте відкриття загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів відбулося за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, голови Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака, голови Дубівської об’єднаної територіяльної громади Романа Троцюка.

Відомо, що будівництво школи розпочали ще у 2016 році.

Розпочали захід із Державного Гімну України та вручення символічних ключів. Радість відкриття нового навчального закладу прийшли розділити найперше її учні, педагогічний колектив, представники влади та громадськості. У просторих приміщеннях закладу обладнали 11 навчальних класів. У кабінетах фізики та хімії невдовзі мають встановити спеціальне обладнання. За проектом, школа вміщатиме більше 250 учнів, а це – чимало. Позитив і те, що учні початкової ланки уже розпочали навчання в одну зміну.

Окрім ключа від школи, Володимир Гунчик вручив ключі від новенького шкільного автобуса, придбаного на умовах співфінансування, який довозитиме діток на навчання.

Під час проектування школи, не оминули увагою й дітей з особливими фізичними можливостями. Вони матимуть спеціально обладнаний кабінет для інклюзивного навчання.  Важливо, що для будівництва школи залучено кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Загальна кошторисна вартість об’єкта більше 21 млн грн у цінах 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ