Про це йшлося під час оперативної наради у Волинській ОДА, повідомляє власкор «Вголосу».

За словами заступника голови ОДА Світлани Мишковець, оздоровлення дітей здійснюють відповідно до «Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку на 2016 – 2020 роки», затвердженої рішенням сесії обласної ради. Наразі тривають поточні ремонти в позаміських таборах, де мають оздоровити 5 тисяч дітей. У таборах, де є природні водойми, впорядковуватимуть територію біля них, також спеціалісти проведуть обстеження акваторії пляжів.

Окрім того, на Волині працюватимуть 190 таборів денного перебування дітей та наметові містечка. Активним дозвіллям в таких закладах охоплять майже 16 тисяч дітей.

Також в області відкриють 121 мовний табір, дітей залучатимуть до туристичних походів, екскурсій. Передбачено, що до таких заходів долучать понад 30 тисяч дітей.

Загалом на оздоровлення дітей улітку планують використати понад 27 млн грн. За ці кошти у 2016 році послуги з оздоровлення та відпочинку отримають майже 27 тисяч осіб, що становить 20,3% загальної кількості дітей шкільного віку в області. Першочергово такі послуги отримають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, один із батьків яких загинув у районі проведення АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ