Про це йшлося під час сесії облради, передає власкор «Вголосу».

«На Волині зосереджується близько 30% торфу усієї України. Жодної розробки нових родовищ не було. Всі починання і наміри, які робляться для збереження «Волиньторфу», повністю ігноруються. Ми змушені не лише відстоювати права на працю, а й право волинян на дешеве паливо», – заявила голова первинної профспілки «Волиньторфу» Аліна Озернова.

Працівники підприємства попросили депутатів підтримати трудовий колектив та звернутися до Петра Порошенка з прохання втрутитися в ситуацію, що склалася з блокуванням виділення земель на видобуток торфу.

Аліна Озернова звинуватила у цих проблемах голову ОДА Володимира Гунчика. Натомість він зачитав документи, які свідчили про протилежне. Зокрема, закінчились договори, які ДП «Волинсьторф» не продовжило.

«Прокуратура розглянула лист щодо можливості поновлення договорів та проінформувала, що землі відносяться до особливо цінних. Для того, щоб уникнути питань, я звернувся до відповідних структур, аби все було згідно з законом. Я готовий виїжджати в Кабмін і узгоджувати питання», – наголосив він.

Після цього працівники «Волиньторфу» почали вигукувати «Ганьба!».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ