Про це йшлося сьогодні під час оперативної наради в ОДА, передає власкор «Вголосу».

Начальник управління екології та природних ресурсів Дмитро Новохатський повідомив, що до реєстру організованих місць видалення відходів увійшло 12 полігонів твердих побутових відходів та 472 організованих сміттєзвалища загальною площею 417 га, на яких знаходиться понад 2,6 млн тонн сміття. Також до реєстру віднесли 5 стихійних сміттєзвалищ, що займають площу понад 17 га, де наразі накопичено близько 14 тонн сміття.

Він наголосив, що нині в області є потреба зобов’язати комунальні служби оперативно вживати заходи щодо ліквідації стихійно-забруднених територій. На основі створених у регіонах реєстрів місць видалення відходів Міністерство природних ресурсів України розробило електронний сервіс «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ», що почав працювати на початку вересня 2016 року. Відтак, кожен громадянин, який виявив стихійне та неконтрольоване розміщення відходів, може залишити звернення з цього приводу за допомогою електронного сервісу.

Загалом з початку вересня поточного року через електронний сервіс «Інтерактивної мапи сміттєзвалищ» надійшло 449 звернень з усієї України, із них 5 – із Волинської області. За словами начальника відділу роботи зі зверненнями громадян управління справами апарату ОДА Оксани Матвійчук, невелика кількість звернень зумовлена недостатньою поінформованістю волинян щодо функціонування «Інтерактивної мапи».

ІА "Вголос": НОВИНИ