Про це повідомив адвокат та волонтер Василь Нагорний, передає власкор «Вголосу».

За його словами, за мету поставили не розказати бійцям про їхні права, як це подано в інших брошурках, а дати напрямок дій, коли ці права порушені.

«Все взято з практики трирічної боротьби за права бійців. Зокрема, в Посібнику будуть дані відповіді на питання: Що робити? якщо відносно бійця відкрито кримінальне провадження, якщо його затримано на кордоні, через розшук по кримінальному провадженню, якщо затримують на вулиці; якщо військовослужбовець втратив чи нього викрали видану амуніцію, зброю; якщо командири відмовляються розглядати (приймати) рапорт (на відпустку, демобілізацію); якщо бійця позбавили частини грошового забезпечення тощо», - зазначив Василь Нагорний.

Усіх небайдужих просять долучитися фінансово для видання цієї брошурки.

«Будемо щиро вдячні та вкажемо на її сторінках, що саме ви долучились до видання. Сума може бути будь-якою, на ваш розсуд. Чим більше коштів ми зберемо - тим більший зможемо видати тираж та допомогти нашим бійцям відстоювати їхні права», - наголосив чоловік.

Гроші можна перерахувати за реквізитами: р/р 26009055524569 у ВГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» у м. Луцьк,. МФО 303440 ЄДРПОУ 41466971 Призначення платежу: благодійна допомога на здійснення статутної діяльності ГО «Княжий Мир».

ІА "Вголос": НОВИНИ