Про це власкору «Вголосу» розповіли у прес-службі Волинської поліції.

Група діяла в межах Ратнівського району та Ковеля. Злодії спеціалізувалися на викраденні автомобілів, автозапчастин та техніки.

У грудні минулого року група осіб проникла у складське приміщення 35-річного жителя села Самари Ратнівського району й викрала чотири титанові диски до легкового автомобіля «Volkswagen», фару та генератор до автомобіля.

У січні цього року в райцентрі Ратне в 25-річного місцевого мешканця з автомобіля «Citroen Nemo» викрали дві бензопили «Stihl-180» та автомагнітолу «JVC», завдавши збитків на понад 9 тис. грн. Цього ж місяця до Ковельського відділу поліції звернувся 40-річний мешканець райцентру та повідомив, що з двору будинку за місцем проживання невідомі викрали його автомобіль «Volkswagen», вартістю 80 тис. грн. Згодом до правоохоронців надійшла заява 47-річного ковельчанина про те, що з двору будинку злодії викрали автомобіль ГАЗ-21029.

Поліцейські встановили групу злочинців. Ними виявилися двоє 16-річних, 17-річний, 18-річний та 19-річний мешканці Ратнівського району. Частину викраденого правоохоронці вилучили та повернуть власникам. Загалом злочинці завдали збитків потерпілим на понад 100 тис. грн.

За цими фактами відкрили кримінальні провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортними засобами) Кримінального кодексу України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ