На окупованому Донбасі російські окупанти, які проводять псевдовибори ватажків та маріонеток Кремля, організували продаж продуктів на «виборчих дільницях».

Про це поінформувала прес-служба СБУ.

«Спектакль розпочався. У кращих традиціях СРСР в ОРДЛО відбуваються так звані »вибори«. Кремлем поставлено завдання: до 12.00 повідомити про явку не менш 50% »виборців«. Масово відбуваються містифікації, заради телевізійної картинки про »черги охочих проголосувати«.

У СБУ розповіли, що на »дільницях« організували пункти з продажу дешевшого, аніж завжди хліба, (але не більше 2 буханки в руки), овочів, олії.

На опублікованих фото видно, що жителі окупованих територій не сприймають серйозно це »голосування, адже найпопулярнішим «кандидатом» є Чак Норріс.

Окрім того, зазначається, що «навіть мобільний зв'язок і сайт так званого »центрвиборчкому« терористів не витримали такого відвертого фейку і категорично відмовилися працювати».

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реакцією на проведення фейкових “виборів” на Донбасі стане посилення міжнародних санкцій, а президент Петро Порошенко закликав українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, не брати участі у псевдовиборах, які організовують сьогодні, 11 листопада, окупанти.

У свою чергу, прокуратура України відкрила кримінальну справу проти організаторів псевдовиборів у так званій “ДНР”. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Представники Європейського Союзу також засудили ці “вибори” та зауважили, що ЄС ніколи не визнає їх результати.

У МЗС України сьогодні оприлюднили заяву, у якій йдеться, що “фейковими виборами” Росія порушує норми і принципи міжнародного права, українське законодавство, а також суверенітет та територіальну цілісність України.

ІА "Вголос": НОВИНИ