У місті Хуст 48-річний місцевий мешканець застрелив з мисливської зброї 17-річного грабіжника, який проник до нього у підвал.

Про це повідомила поліція Закарпаття.

"31 грудня близько 1-ї години ночі до поліції зателефонував 48-річний мешканець міста Хуст. Чоловік повідомив, що на його приватну власність проникла невідома особа і він здійснив два постріли із зареєстрованої зброї. Невідомий з місця події втік", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що господар будинку із пристрою для фото і відеозапису отримав сповіщення про руx у підвальному приміщенні. Чоловік взяв зареєстровану на нього мисливську зброю та спустився до підвалу. Там він виявив незнайомця та наказав йому вийти, однак хлопець несподівано кинувся у бік озброєного чоловіка, і той вистрілив у нижню частину тіла юнака . Після цього незнайомець вибігз підвального приміщення.

"В xоді проведення огляду місця події співробітники поліцїі виявили сліди крові. Правооxоронці обстежили прилеглу територію і, неподалік будинку заявника, виявили тіло 17-річного мешканця Хуста з вогнепальним пораненням стегна. Попередня причина смерті неповнолітнього — крововтрата", - зазначили правоохоронці.

Попередньо подію кваліфікують за ст. 118 Кримінального кодексу України, тобто Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення. 

ІА "Вголос": НОВИНИ