[media=159841,159842,159843,159844,159845,159846,159847,159848] 

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Наприкінці 2016 року до внутрішньої безпеки поліції Закарпатської області звернувся 26-річний житель м. Мукачеве. Чоловік розповів, що двоє працівників місцевої поліції схиляють його на злочин. Працівники поліції запропонували підшукувати осіб, яким буде підкидатися наркотична речовина, щоб потім – притягти їх до відповідальності і вимагати кошти за її уникнення. За співпрацю поліцейські обіцяли заявникові систематичну грошову винагороду.

Отриману та перевірену інформацію співробітники УВБ направили до обласної прокуратури. Там було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Оперативники внутрішньої безпеки встановили, що зазначеними поліцейськими є офіцери Мукачівського відділу поліції Закарпатської області: 21-річний дільничний та 27-річний старший дільничний. Змовившись з місцевим наркодилером, вони «прикривали» його злочинний бізнес. Крім того, зловмисники брали у нього наркотики для «службових» цілей.

У ході контролю за злочином правоохоронці задокументовали три факти збуту 34-річним реалізатором наркотичних речовин: метамфетаміну, марихуани та амфетаміну. Також правоохоронці задокументували і факт «кришування» поліцейськими цієї діяльності.

Крім того, дільничних викрили і у фальсифікації показників своєї роботи: вони передали заявникові 6,5 гр. марихуани, попередили про дату і час фіктивного затримання, а потім інструктували чоловіка, які свідчення він повинен надавати слідчому.

Марихуану працівниками внутрішньої безпеки та обласної прокуратури було вилучено. Самих зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Туди ж доставлено їхнього спільника-дилера. У нього вилучено метамфетамін, амфетамін та 1,6 тисяч гривень від збуту наркотиків. Також вилучили спеціальне обладнання для виготовлення наркотичних речовин, ваги для наркотиків, мобільні телефони та банківські картки.

Наразі триває слідство. За збут наркотичних речовин затриманим загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ