У пункті пропуску «Чоп (Страж)» на кордоні зі Словаччиною військовослужбовці затримали трьох громадян Чехії, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Правоохоронці помітили трьох чоловіків, які прямували коліями в бік кордону. Затримані мали із собою паспорти громадян Чехії.
 
«Під час опитування оперативники загону встановили, що іноземці прибули в Україну у законний спосіб на весілля знайомої та оселилися у готельному комплексі поблизу кордону. Після весільної церемонії вони мали конфлікт з чоловіком жінки, яка їх запросила, та адміністрацією готелю. Іноземців попросили залишити заклад, тож вони вирішили повернутися додому. Оскільки жоден з них на той момент уже не мав при собі грошей, вони прийняли рішення йти у напрямку Словаччини пішки та поза пунктами пропуску», - йдеться у повідомленні.
 
Іноземці склали маршрут руху, орієнтуючись за онлайн картами. Аби не заблукати, вони пішли вздовж залізничних колій. Коли чоловіки зайшли на територію пункту пропуску, їх зупинив прикордонний наряд.

 
Правопорушників доставили у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення усіх обставин правопорушення їх буде притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетину кордону (ч.2 ст.204-1 КУпАП) та порушення прикордонного режиму (ст.202 КУпАП).

ІА "Вголос": НОВИНИ