Силовики на Закарпатті проводять масові обшуки через підкуп виборців.

Про це в коментарі кореспонденту «Укрінформу» повідомила Інеса Мандзулич, речниця ГУНП в Закарпатській області.

Про масову спецоперацію силовиків із затриманням осіб, які підозрюються в підкупі виборців, у Facebook повідомив Федір Шандор, професор кафедри соціології УжНУ.

«Почалося!!! Сьогодні о 7:00 в Закарпатті розпочалася масова спецоперація із затримання осіб, які здійснюють підкуп виборців. Затриманим вручено підозри і їм загрожує від 3 до 7 років ув'язнення з конфіскацією майна.. на жаль, серед затриманих є багатодітні матері та сільські вчителі і лікарі, ба навіть, представники правоохоронних органів....відомо про арешт осіб у Виноградівському, Ужгородському та Іршавському районах. Як повідомили з ГУБЕЗ, спецоперація триватиме до 21 липня включно», - написав професор.

Як повідомив відділ комунікації Закарпатської обласної поліції, станом на сьогодні, 15 липня, до поліції Закарпаття надійшло 109 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. За підсумками перевірки інформації, у 24 випадках складено адмінпротоколи, а ще за двома фактами – відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як писав «Вголос», громадянська мережа «ОПОРА» подала майже 700 звернень і заяв до поліції щодо порушень, пов’язаних із виборчою кампанією.

ІА "Вголос": НОВИНИ