Про це інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«Через неврегульованість питання про символіку (так само як і про подвійне громадянство), відсутність чітких норм та механізмів покарання – виникають такі кримінальні справи, які трактують демонтаж іноземного прапора з українського органу місцевого самоврядування як злочин середньої тяжкості.

Ми подаватимемо зустрічний позов із вимогою роз’яснити законність рішення Берегівської міськради, яка чомусь вирішила, що прапор іноземної держави можна розміщувати поруч із державним прапором України. Ми готові до судів і якщо треба – дійдемо до Верховного та Конституційного суду.

Раніше в суспільстві ця проблема замовчувалася, влада закривала очі на поступову сепарацію Закарпаття. Саме тому в Береговому та багатьох містечках Закарпаття з’явилися прапори Угорщини, яка пред’являє територіальні претензії до України, видає паспорти українським громадянам, проводить агресивну політику проти української мови на Закарпатті», - говорить керівник Легіону Свободи, учасник відзначення річниці створення Організації Народної Самооборони «Карпатська Січ» Олег Куцин.

«Ми не здивуємося, якщо в цій справі будуть допитувати ветеранів московсько-української війни, оскільки справа явно антиукраїнська та інспірована зовні.

Цікаво, що розслідування «справи» про демонтаж угорського прапора проводить цілий відділ поліції у кількості 7 осіб. Натомість справу про наругу над державним прапором України, який підпалили 2013 року у Береговому розслідував всього один слідчий. 

Тож, які сили стоять за цим замовним розслідуванням і які цілі переслідуються, можна і не говорити. Нам не вперше відстоювати свої державницькі позиції і ми ні на крок не відступимо в боротьбі за цілісність і соборність України», - зазначає член комітету Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Гапун.

Прикметно, що мешканець Берегова Василь Вовкунович зазнає тиску і нападів через свою участь активну україноцентричну позицію. Так, днями невідомі особи проникли до помешкання Василя, де він проживає разом зі своєю родиною.

Довідка:

17 листопада 2017 року у приміщенні Укрінформу о 12:00 відбудеться прес-конференція з приводу нагнітання істерії навколо демонтаж мадярського прапора з приміщення Берегівської міськради.

ІА "Вголос": НОВИНИ