У Запорізькій області окупанти посилили свої позиції в районі населених пунктів Василівка та Токмак.

Про це повідомляє виконувач обов'язків міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

“Окупанти посилилися в районі Василівки та Токмака. Також вони проводять ротації на окремих напрямках та розосереджуються для того, щоб уникнути вогневого ураження. Окрім того, ворог продовжує концентруватися на утриманні захоплених територій, вдосконалює оборонні лінії та веде повітряну розвідку”, – зазначив Куртєв.

Що стосується оперативної обстановки на Запорізькому напрямку, то протягом минулої доби вона суттєво не змінилися. Основні сили ворог продовжує зосереджувати в районі Оріхова та Гуляйполя. Агресор обстрілював позиції наших військ у Гуляйпільському, Пологівському та Василівському районах, а в районі села Кам’янського окупанти застосували штурмову авіацію.

Протягом минулої доби наші захисники ліквідували 14 одиниць особового складу ворога та ще 19 поранили. Також завдяки злагодженій роботі наших бійців окупанти втратили одну артилерійську установку, три бойові броньовані машини та п’ять одиниць автомобільної техніки.

Як писав «Вголос», британська газета «Independent» із посиланням на звіт розвідки пише, що українські війська зазнають величезних втрат у війні, оскільки російські війська перевершують їх в озброєнні в десятки разів.

Також ми інформували, що ввечері 8 червня російські окупанти обстріляли Новобаварський район Харкова. Внаслідок обстрілу стались пожежі, в результаті яких загинули двоє людей, ще четверо отримали поранення.

ІА "Вголос": НОВИНИ