Про це виданню Крим.Реалії  розповів помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Максим Сорока.

За його словами, російські прикордонники раніше зняли пости навпроти КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка», а 14 лютого проводять заходи щодо ліквідації поста навпроти «Чонгара».

Сорока зазначив, що російські прикордонники знімають свої блок-пости, які перебували в безпосередній близькості до українських постам, але російські пропускні пункти на адмінкордоні з Кримом продовжують функціонувати.

Причини того, що відбувається, українським прикордонникам невідомі.

«Це жодним чином не впливає на роботу українських служб, українські КПВВ на адмінкордоні з Кримом працюють у штатному режимі», – зазначив він.

Офіційних коментарів російських прикордонників щодо цього немає.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною й півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній «кордон». На адмінкордоні працюють три контрольних пункти в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ