Про це сьогодні на нараді з аграріями у Львові заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент «Вголосу».

«Цьогоріч ми маємо повністю «військовий бюджет», відповідно було дуже багато порізано різноманітних статей, зокрема щодо дотацій.  Але ми порушили питання щодо компенсації відсотків по кредитах і скерували наші пропозиції бюджетному комітету та Уряду», – розповів міністр.

Він сподівається, що до  15 лютого, коли планується перегляд Держбюджету, таки будуть враховані мінімальні дотації аграрному сектору – компенсація відсоткової ставки у галузі тваринництва, садівництва, бджолярства.

 

Також Павленко розповів, що зараз в Міністерстві проводять боротьбу з корупцією і, якщо аграрії відчувають якийсь тиск, вимагання, вони повинні звертатися до правоохоронців, «бо риба з голови не гниє».

«У міністерстві зараз проходить друге скорочення, триває атестація, спільно з міжнародними компаніями з підбору кадрів проходить набір персоналу на всі ключові посади, як на державні підприємства, так і в міністерство. Бо коли наші близькі гинуть на Сході, я вважаю, що це крамола і потрібно Бога мати в душі, щоб продовжувати розкрадати гроші», – заявив міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ