Про це повідомляє «5 канал»

У номері є два ліжка, м'який куточок, стіл, кондиціонер – усе необхідне. В одному з таких номерів військовослужбовець Олексій Коршунов відпочиває майже тиждень. Чоловік служить за контрактом у 59-й мотопіхотній бригаді, боронить країну з 2015 року. Побував під Попасною, Новозванівкою та в інших гарячих точках Донбасу.

Боєць, що минулося без поранень, та в санаторії він лікує душевні травми.

«По-перше, стан душевний, фізичний покращився. По-друге, тут дуже все здорово. Ми спілкуємося з хлопцями. Всі з різних підрозділів, будемо говорити так, але настільки всі тут здружилися і згуртувалися. Всі в один голос говорять «Тут ми потрапили в рай», - ділиться враженнями Олексій.

У центрі проходять реабілітацію 30 військовослужбовців. До неділі планують заселити ще двадцятеро бійців.

«Зараз це перше відділення, яке відкрилось на березі Чорного моря. У перспективі розвитку нашого відділення розглядається можливість проведення лікування також для сімей військовослужбовців. Військовослужбовці-учасники АТО з сім’ями», - розповідає Юрій Маланіч, заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Південного регіону.

У Центрі реабілітації для бійців АТО працюють стоматолог, терапевт, масажист та психолог.

«Коли вони до нас поступають, взагалі не говорять, більше часу проводять в ліжках, з кімнат не виходять. Навіть у їдальню не ходять. Після того, як ми пропрацьовуємо з ними, у них починають світитися очі. Вони гарно налаштовані до життя, бачать позитив у всьому, що бачать», - каже психолог Ірина Андрущик.

ІА "Вголос": НОВИНИ