Про це пише «Сегодня».

«З огляду на те, що води біля Бермудських островів активно досліджувалися протягом багатьох десятиліть, ми зовсім не очікували виявити тут таку кількість і різноманітність нових видів живих істот, – зазначив професор природоохоронної біології Оксфордського університету Алекс Роджерс. – Це відкриття свідчить про те, як мало ми знаємо».

Відкриття зробили в ході спільного дослідження Оксфордського університету і британської некомерційної організації Nekton, що займається вивченням Світового океану, на глибині 130-300 метрів у так званій зоні загасання сонячного світла. Вчені виявили тут невідомі раніше види ракоподібних, водоростей, а також двометровий чорний корал.

Знахідка британських вчених – не перша у своєму роді в 2018 році. В кінці лютого міжнародна команда океанологів виявила в глибинних водах Індійського океану біля австралійського узбережжя п'ять нових видів риб. Через місяць нові види були знайдені вже в Карибському морі.

На думку дослідників, Світовий океан так мало вивчений, що в найближчі роки завдяки підвищенню технічної оснащеності вчених варто очікувати багато нових знахідок.

ІА "Вголос": НОВИНИ