[media=116921,116925] 

Створити таку ініціативну групу запропонував депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Олег Панькевич, який брав участь у сході села і якого також обрали до складу групи, інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Стародавній храм зараз перебуває в аварійному стані, тому громада вирішувала, як рятувати святиню від знищення. Як варіант звучала пропозиція розібрати церкву й віддати підприємцеві, який готовий за це заплатити. Однак така пропозиція викликала спротив учасників зібрання. Директор Бродівського історико-краєзнавчого музею Василь Стрільчук зазначив, що це означатиме втрату цінної пам’ятки. Водночас Олег Панькевич наголосив, що громада повинна сама подбати про порятунок храму, залучаючи до цього органи влади різних рівнів. «Необхідно розробити проект проведення реставраційних робіт та поступово працювати над порятунком святині. Звичайно, сільська громада не впорається з цим сама, необхідно залучати фахівців, а також шукати кошти. Я звертатимуся з цього приводу до керівництва обласної ради та адміністрації, ініціюватиму виділення грошей з обласного бюджету», зазначив Олег Панькевич.

За його словами, руйнування дерев’яного храму – це проблема не тільки громади Клекотова. Щороку зникають десятки таких пам’яток, часто вони згоряють при пожежах, тому необхідно привертати увагу всього суспільства до цієї проблеми.

На пропозицію Олега Панькевича учасники сходу села обрали ініціативну групу із сімох осіб, які візьмуться за порятунок храму.

ІА "Вголос": НОВИНИ