Націоналісти пропонували вивішувати біля адміністративного будинку Черкаської обласної ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційний прапор ОУН та прапор Холодноярської республіки у дати, пов'язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам'яті героїв. Також у проекті рішення рекомендували керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об'єднань Черкащини також вивішувати червоно-чорний та холодноярський прапори на будівлях.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода».

«Відтепер щороку протягом останнього тижня квітня ми підніматимемо чорно-білий прапор героїв наших національно-визвольних змагань початку ХХ століття. Стяг, який бійці з Черкащини на фронті часто мають за бойове знамено, буде на щоглах в одому ряду з державним прапором. А гасло холодноярців «Воля України або смерть!», що повернулося до українців і стало гаслом священної московсько-української війни, нагадуватиме краянам про цінності, що гуртують націю у складні часи», – сказав депутат-свободівець Юрій Ботнар.

Водночас, більшість депутатів не підтримала аналогічне рішення про підняття червоно-чорного прапора – прапора країни, охопленої боротьбою, прапора з яким українці скидали режим Януковича та під яким нині боронять Україну від московських окупантів. Під час обговорення цього питання депутат від БПП Костянтин Омаргалієв виступив проти використання у святкові дні червоно-чорного прапора.

«Прикро, що стяг, який символізує червону кров, пролиту за чорну українську землю, який є продовженням традиційних козацьких знамен, не знаходить гідного пошанування у представників президентської партії та інших «ватних» політпроектів», – наголосив націоналіст.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ