Про це повідомляють у прес-службі ГУНП в Чернівецькій області.

«Жертвами сексуальної експлуатації стали дівчата з Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поліція викрила організатора торгівлі людьми, ним виявився 28-річний уродженець Прикарпаття, котрий уже давно проживав в Італії.

Через соціальні мережі чоловік підшуковував молодих дівчат із малозабезпечених сімей. Зважаючи на скрутне матеріальне становище своїх жертв, зловмисник пропонував їм роботу в Італії з високою зарплатнею та хорошими умовами праці. Через посередників чоловік виготовляв дівчатам усі необхідні документи для виїзду за кордон і навіть переказував по 500 євро, щоб увійти в довіру. А коли дівчата приїжджали до Італії, зустрічав їх і передавав третім особам для участі у порнобізнесі.

Як повідомляється, поліції вдалося перекрити канал торгівлі людьми та попередити виїзд з України чотирьох дівчат. Крім цього, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Чернівецькій області встановили інших постраждалих, котрих було втягнуто у заняття проституцією на території Італії.

Усім жертвам злочинної діяльності надано матеріальну та психологічну допомогу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ