Про це йшлося сьогодні під час прес-конференції «Бандерштату», повідомляє власкор «Вголосу».

На «Бандерштаті» працюватимуть: головна сцена, URBAN-stage, «тиха» сцена, гутірки, літсцена, Bander Foood Fest, Bander night cinema, спортивні змагання, дитяче містечко, ярмарок, майстер-класи.

«Десятий фестиваль виправдав у деякій мірі очікування у плані підготовки. Ми планували після попереднього фестивалю трохи розширити його і нам вдалося. Цього року фестиваль розширився до трьох сцен. Окрім звичних головної та нічної сцен у нас ще буде денна сцена, де ми зібрали представників «важких» напрямків музики з усієї України. Є побоювання, що ці сцени будуть перетинатися, але вони розведені в часі, тому всі охочі зможуть потрапити на всі виступи», – розповів арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк.

За його словами, цьогоріч на «Бандерштаті» буде абсолютне різноманіття стилів та учасників. Зокрема, на головній сцені зіграють відомі гурти: Брати Гадюкіни, Тартак, Brutto, O.Torvald, Jamala, Гайдамаки, Антитіла, Роллікс, Фіолет, Жадан і Собаки, Веремій, Карна, Morphine Suffering, Анна, Epolets, Stoned Jesus, Arlett, Freedom.

«Ходять чутки, що Jamala не виступатиме на фестивалі, бо на деяких фестивалях вона повідмовлялася виступати. Але вона буде, ми тримаємо постійно контакт з менеджером, працюємо над забезпеченням всіх рейдерів. Ми домовлялися з нею ще не як з переможницею «Євробачення» торік», – зауважив Сергій Мартинюк.

На URBAN-stage виступатимуть: Злам, Pins, Farinhate, Septa, Merva, Sectorial, Detach, Keto, Days Like Chapters, [Sale]only, To Leave a Trace, Panderia, Maut, 4hours, Мій Батько П'є.

«На нічній сцені у нас буде багато сюрпризів, якщо минулого року у нас виступали переважно маловідомі гурти, то цьогоріч будуть зірки. Наприклад, Арсен Мірзоян відіграє досить оригінально із саксофоном, буде проект Сашка Положинського, який спеціально для фестивалю готує акустичну програму», - повідомиварт-директор «Бандерштату».

Окрім того, на «тихій» сцені відвідувачі фестивалю зможуть почути Zapaska, Пісні Наших Днів (ПНД), Настя Зникає, Гапочка, Присяжний (Мотор’Ролла), Tik TU, Казанцев (Брем Стокер), Зарудний (Merva), Женя Скрудж.

«Ми не ризикнули запросити закордонних хедлайнерів, хоча планували. Надто великі ціни, надто ніше вий наш фестиваль, зокрема, через безалкогольний формат. Утім, цієї ідеї ми не полишили, бо ті тенденції, які є зараз на фестивальному ринку, змушують нас міркувати над запрошенням закордонних гуртів», – зазначив Сергій Мартинюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ