Про це інформує власкор «Вголосу».

Проектом рішення пропонувалося встановити на ділянці, яка призначена під житлову забудову, 19 торгових павільйонів, які належать 11-ти суб'єктам господарювання. Однак така ініціатива викликала обурення місцевих мешканців.

«Всі підприємці вже здійснюють свою господарську діяльність і сплачують податки. Підприємці хочуть встановити ринок на ділянці, яка призначені для житлової забудови. Я не розумію звідки взяли 3 тисячі підписів за ринок. Я знаю, що їх збирали студенти, яким платили гроші. Ми хочемо жити спокійно і нормально на своїй землі. Так кожен в себе у дворі може відкрити ринок», – заявила місцева мешканка.

«Підприємці звільнили земельну ділянку на Львівській добровільно. На новій ділянці не буде продажу алкоголю, буде охорона, освітлення», – запевнила представник підприємців Богдана Бондарчук. 

Власник земельної ділянки Юрій Крищук розповів, що підприємці звернулися до нього з проханням дозволити вести підприємницьку діяльність.

«У нас достатньо магазинів і закладів для торгівлі. Як можна говорити, що немає розвиненої інфраструктури? Чому Крищук не хоче використовувати свою ділянку за призначенням, а хоче її використати для ринку. Нам постійно погрожують. Ринок став центром, де зловживають спиртним», – відповіла місцева мешканка Вікторія Петрук.

Члени виконкому висловили побоювання, що у випадку позитивного рішення це стане прецедентом і тепер кожен зможе на власній ділянці ініціювати встановлення ринку. У підсумку, рішення про надання дозволу на новий ринок по вулиці Львівська, 112 не підтримали.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ