Про це під час брифінгу у п'ятницю  розповів перший заступник голови СММ в Україні Олександр Хуг, - пише Українська правда.

«На жаль, ніяких зрушень у процесі відведення сил і розмінування не спостерігається. Навпаки спостерігачі побачили масштабну кількість нових траншей вздовж лінії розмежування, що свідчить про початок чергових військових дій»,- сказав Хуг.

За його словами, за останній тиждень ситуація на Сході України значно погіршилася.

«Ми зафіксували понад 6,5 тисяч порушень режиму припинення вогню. Це на 70% більше, порівняно з попереднім звітнім періодом», - сказав він.

Також Хуг додав, що фіксувалось значне збільшення випадків використання забороненого важкого озброєння - понад 370 разів у період з 8 по 14 січня, в той час як в перший тиждень січня було лише 6 таких випадків.

«Цифри не можуть передати все те, що там відбувається. Скільки б випадків порушення тиші ми не фіксували, конфлікт не вщухає… Насильство стало частиною життя людей, які там проживають», - додав він.

Представник ОБСЄ зазначив, що минулого тижня, через розрив міни постраждав водій таксі із Макеєвки і це не поодинокий випадок.

Він додав, що за минулий рік від обстрілів та розриву мін загинули чи були сильно травмовані понад 40 дітей.

«Для когось це просто новини, а для жителів Донбасу це реалії життя. Люди живуть в настільки жахливих умовах, які десятиліттями не бачили ніде у Європі», - сказав Хуг.

За його словами, ОБСЄ зафіксували, що минулого тижня в окупованих районах люди жили без електроенергії, газу та тепла.

ІА "Вголос": НОВИНИ