Про це повідомляє місцева поліція.

Мешканець окупованого Харцизька був викритий при спробі потрапити на підконтрольну Україні територію, де він збирався розпочати нове життя.

За даними слідства, 30-річний бойовик у 2014 році служив автоматником на передових позиціях бандформування «Восток» у селищі Спартак під командуванням російських офіцерів. Колишній таксист з Харцизька мав позивний «Святий».

У поліції зазначили, що служба новобранця на бойовій позиції тривала один день. Під час вживання алкоголю один з бойовиків на прізвисько Шрам вистрілив з протитанкового гранатомету, але граната впала йому під ноги та розірвалася. Шрам загинув, інші отримали поранення.

У лікарні «Святий» зустрівся з російським кіноактором та став «героєм» пропагандистського сюжету. Після отримання травми бойовик виявився непридатним для подальшої «служби».

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ