Про це розповів на брифінгу речник Міністерства оборони України щодо ситуації на лінії зіткнення Дмитро Гуцуляк.

«Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 15 ворожих обстрілів. У тому числі двічі противник застосовував міномети калібру 82 мм, випустивши по наших позиціях 9 мін. Підрозділи Збройних Сил України 6 разів відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає», - сказав речник.

За словами Гуцуляка, минулої доби інтенсивність бойових дій зменшилась.

«Але разом з тим противник не відмовився від застосування під час обстрілів наших опорних пунктів забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Українські військові тримають ситуацію під повним контролем», - зазначив він.

Найбільше обстрілів було зафіксовано, за словами Гуцуляка, на Донецькому напрямі - 11 прицільних обстрілів з боку противника, на Луганському - 4 .

Він також повідомив, що станом на сьогодні зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил.

Гуцуляк зазначив, що усі обстріли відбулися вночі та під ранок, переважно противник застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а під Талаківкою та Широкиним - ще й гранатомети.

ІА "Вголос": НОВИНИ