Про це повідомив прес-центр СБУ.

Мешканець Донецька був захоплений бійцями Збройних сил України у липні 2015 року під час бойового зіткнення у районі шахти «Трудівська» в Мар’їнському районі.

Слідчі СБ України довели на судовому процесі, що бойовик з травня 2014 року до липня 2015 року входив та брав активну участь у незаконних збройних формуваннях «ДНР». Спочатку він перебував у т.зв. батальйоні «Оплот», а з січня 2015 року у терористичному угрупованні «республіканська гвардія ДНР» на посаді стрілка. Співробітники спецслужби встановили, що бойовик чинив збройний опір силам антитерористичної операції, здійснював охорону блокпостів та збирав інформацію про переміщення українських військових підрозділів.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації, сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації)та ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ