Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

«До працівників Управління захисту економіки Національної поліції України в Донецькій області звернувся приватний підприємець. Чоловік повідомив, що за розміщення рекламних банерів на адміністративній будівлі залізниці, один із керівників вимагає грошові кошти», - йдеться в повідомленні.

38-річний начальник вагонного депо для отримання «винагороди» та підписання договору оренди площі під розміщення реклами запросив підприємця до свого службового кабінету. Сьогодні, 28 січня, під час отримання обумовленої суми неправомірної вигоди керівника затримали працівники УЗЕ. У зловмисника вилучили 5 тисяч гривень, отриманих в якості «подяки».

Слідчим управлінням відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення  правопорушнику про підозру та затримання його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Начальнику вагонного депо загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

ІА "Вголос": НОВИНИ